Pratello Nero per Sempre (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Lombardia
Appelatie
Garda DOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Rebo
Alcohol-percentage:
12,5
Inhoud:
0,75
€ 144,95
Aantal:  

Pratello Nero per Sempre (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Rebo druiven voor de Pratello Nero per Sempre ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door 12 maanden houtrijping.

Proefnotities

Pratello Nero per Sempre: Zwart, voor altijd! Een geweldenaar uit Lombardije. Rebo druif gevinifiëerd in de Amarone stijl; goed rijp oogsten, strenge selectie toepassen, deels al in de wijngaard en later op de selectietafel. Daarna laten ze de druiven dus Amarone 'stilo' drogen, niet zo lang als het grote voorbeeld maar toch voor een periode van drie à vier weken. Rendementen zijn dus zeer laag met bijkomstig een hoge concentratie in de druif (en dus ook de wijn). Mooi geroosterd rood fruit met hoge concentratie, een licht alcoholzweempje, pepertje en een zacht fruitzoetje in de afdronk. Vol, krachtig en zwoel.

Eten & Drinken

Heerlijke bij vleesgerechten en bij wild.

Algemeen

Azienda Pratello, opgericht in 1860, is gelegen aan de zuidwestkant van het Gardameer richting Brescia. Belangrijk oogpunt van de Azienda is het milieu, daarom hebben ze de Bio status over al de wijngaarden en olijfbomen sinds 2004. Zoals de eigenaar Vicenzo Bertola zelf aangeeft: het was een onvoorkombare keuze aangedragen door onze levensfilosofie. Ze produceren een breed gamma wijnen, allen toegespitst op de druiven die het Karakter van de streek vormen, Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana. Zeer overtuigende wijnen met expressie en terroir. Zoals ze zelf aangeven proberen ze in elke fles en druppel Garda toe te voegen. De volgende wijnen zijn afkomstig van dit wijnhuis

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot