Reyneke Cornerstone (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc.
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 76,50
Aantal:  

Reyneke Cornerstone (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De verschillende rassen van de biodynamisch geteelde druiven worden apart van elkaar gevinifiëerd. Er worden geen emzymen, gisten of bacteriën toegevoegd tijdens de bereiding van de wijn. Na het gistingsproces rijpen de wijnen voor 20% op nieuwe Franse Eikenhouten vaten en voor 80% op gebruikte vaten. Na 16 maanden vindt de assemblage plaats waarna de wijn, alvorens te bottelen nog 3 maanden op tank verblijft.

Proefnotities

Reyneke Cornerstone heeft een geparfumeerde neus met geuren van vers cassisfruit en grafiet. Een levendige frisheid is het gevolg van de natuurlijke zuurgraad die perfect in balans is met het fruit in de wijn en een flink ondersteunende tanninestructuur.

Eten & Drinken

Deze rode wijn is heerlijk bij ossenhaas of entrecote van het rund of grof wild in eigen jus zijn goede combinaties. Ook pittige kazen passen goed.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot