Reyneke Pinotage Organic (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinotage
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 93,50
Aantal:  

Reyneke Pinotage Organic (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Reyneke Pinotage Organic ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur. Gevolgd door enige tijd houtrijping.

Proefnotities

Reyneke Pinotage is helder karmozijn rood en heeft een levendige fruit smaak. De wijn is elegant gestructureerd en mooi in balans met een alcohol percentage van 14%. De wijn toont een frisse volle smaak.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn die perfect past bij wildgerechten, lamsgerechten, confit de canard, truffelgerechten, verfijnde roodvleesgerechten en smaakvolle kazen.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot