Reyneke Shiraz Organic (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Shiraz
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 57,00
Aantal:  

Reyneke Shiraz Organic (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Reyneke Shiraz Organic ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur. Gevolgd door houtrijping.

Proefnotities

Reyneke Shiraz Organic heeft een neus van zwarte peper en drop, met hints van maraschino kersen. De smaak is stevig, met donker rood bessen fruit en toegankelijke tannines en een zeer lange afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij geroosterde kip, lam, schaap, stoofpotten, steaks, rood vlees en wild.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot