Rocca Sveva Garda Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Garda Cabernet Sauvignon DOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 77,50
Aantal:  

Rocca Sveva Garda Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De geselecteerde druiven voor deze cabernet sauvignon wijn van Rocca Sveva ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Daarna een rijping van minimaal 12 maanden op eikenhouten vaten gevolgd door minimaal 6 maanden flesrijping.

Proefnotities

Rocca Sveva Garda Cabernet Sauvignon heeft een intense robijnrode kleur met paarse nuances, een volle, fruitige geur, met nuances van kleine rode vruchten (braam, framboos). In de mond onthult hij een zeer belangrijke structuur, een evenwichtige en uitgesproken zuurgraad. Tijdens de afdronk worden nuances van drop en vanille geconstateerd, als een intens en elegant fluweel.

Eten & Drinken

Aanbevolen wijn bij bij rood vlees- en wildgerechten, kazen met een geprononceerde smaak.

Algemeen

Rocca Sveva is onderdeel van Cantina di Soave opgericht in 1898 en vandaag de dag een van de meest prestigieuze wijnproducenten van Italië. Cantina di Soave bezit 6.000 hectare aan wijngaarden. Deze dynamische wijnproducent bezit een illustere mozaïek van wijngaarden en wijnproductie faciliteiten die zich nu uitstrekken tot ver buiten haar grondgebied van Soave, de thuisbasis van de beroemde Soave wijn, het Garda gebied en de heuvels van Valpolicella.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot