Ruffino Il Leo Chianti Superiore (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Superiore
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sangiovese
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 74,95
Aantal:  

Ruffino Il Leo Chianti Superiore (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Il Leo Chianti van Ruffino ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur, daarna gedeeltelijke rijping op hout en in stalen vaten.

Proefnotities

Ruffino Il Leo Chianti Superiore heeft een robijnrode kleur. Het bouquet dat aanvankelijk doet denken aan viooltjes, ontwikkelt zich tot fruitige tonen van kersen en rode bessen eindigend in een zachte kruidigheid door de lagering op eikenhout, met een hint van pruimenjam. In de mond is deze wijn droog, zacht en niet te zwaar, waarin tannine, alcohol en fruit goed in balans zijn. De afdronk is indrukwekkend lang. Het begon allemaal in 1877 toen de broers Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Chianti betekent in de wereld Italiaanse wijn en is decennia lang het synoniem van Ruffino geweest.

Il Leo Chianti Superiore komt uit geselecteerde wijngaarden in het Chianti district, maar voor hem gelden de meer beperkte regels die de D.O.C.G. voorschriften voor de Chianti Classico bepalen. Hij is een nieuwe loot aan de Ruffino portfolio en past perfect bij de reeds bestaande selectie wijn van Ruffino.

Eten & Drinken

Chianti Ruffino past heel goed bij rode vleessoorten, pasta's, salami en kaas.

Algemeen

Ruffino was lang synoniem voor Chianti, maar is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van vele streken. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen, de laatste technieken, in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere wijnen op, van de prima basis-Chianti tot de grootse Brunello di Montalcino. Zeer recent heeft Ruffino aan haar Estates het Estate Borgo Conventi toegevoegd, gelegen in de noordelijke Friuli-streek.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot