Ruffino Modus (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscane
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sangiovese, cabernet sauvignon, merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 187,50
Aantal:  

Ruffino Modus (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Ruffino Modus worden afzonderlijk geoogst. Eerst de Sangiovese en Merlot druiven, daarna de Cabernet Sauvignon. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 7/8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28/32 graden C. Daarna volgt maceratie op de schil gedurende 7/15 dagen en een zachte persing bij max. 20 atm., vervolgens malolactische fermentatie. Daarna worden de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot met elkaar vermengd en totaal 16 maanden gelagerd op kleine vaten van Frans eikenhout.

Proefnotities

Ruffino Modus is een zogeheten "Super Tuscan". De druiven komen uit geselecteerde wijngaarden uit de Toscaanse bezittingen van Ruffino in Chianti Classico streek. Daarom is het onmogelijk gespecificeerde informatie over de wijngaard te geven, daar deze per oogstjaar kan veranderen. Modus heeft een intense robijnrode kleur en een overvloedig bouquet, edel en krachtig. De wijn heeft een droge smaak, een stevige structuur en een zijdeachtige afdronk.

Eten & Drinken

Het is een mooie begeleider van rode vleessoorten, alle soorten wild en oude kazen.

Algemeen

Ruffino was lang synoniem voor Chianti, maar is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van vele streken. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen, de laatste technieken, in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere wijnen op, van de prima basis-Chianti tot de grootse Brunello di Montalcino. Zeer recent heeft Ruffino aan haar Estates het Estate Borgo Conventi toegevoegd, gelegen in de noordelijke Friuli-streek.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot