Rust Vrede Estate Merlot (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Rust Vrede Estate Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Rust Vrede Estate Merlot ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Het klimaat, waar de wijnstokken aangeplant zijn, is dat van de Middellandse Zee. Er valt per jaar ca. 650 mm regen. De wijngaarden zijn gelegen op naar het noorden gerichte hellingen aan het eind van de vallei, hetgeen betekent meer warmte. De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.

Proefnotities

Rust Vrede Estate Merlot is diep rood van kleur met purperen tinten.Het aroma doet aanvankelijk denken aan geplette zwarte bessen en rood fruit, koffie, warme hinten van vruchten met alcohol.Door de rijping op hout hebben zich warme aroma's ontwikkeld en hebben de tannines zich vermengd op een soepele, harmonieuze wijze. De afdronk is lang.

Eten & Drinken

Deze rode wijn past goed bij mooi rood vlees en pasta gerechten.

Algemeen

Wijnhuis Rust en Vrede: is ontstaan 315 jaar geleden tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er perioden waarin wijn werd geproduceerd, maar de laatste 32 jaar is Rust en Vrede gespecialiseerd in de productie van alleen rode wijn met de focus op Shiraz, Cabernet en Merlot wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot