Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,70
Aantal:  

Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.

Proefnotities

Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon heeft aroma's van peper, zwarte bessen en vanille vormen de basis voor deze heerlijke, robijnrode wijn. Deze Cabernet Sauvignon heeft een elegante smaak en een lange, volle afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij biefstuk van de haas of een mooie lamsbout. Na de maaltijd kunt u deze wijn combineren met salami of rijke kaassoorten.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot