Sartori Valpolicella Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Valpolicella Classico
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
corvina veronese (45%), corvinone (30%), rondinell
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,750
€ 49,95
Aantal:  

Sartori Valpolicella Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sartori Valpolicella Classico ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. Zachte persing met schil maceratie (8-10 dagen) op gecontroleerde temperatuur daarna rijping in barriques en roestvrijstalen tanks (3 maanden).

Proefnotities

Sartori Valpolicella Classico is robijnrood van kleur. De wijn heeft een delicaat, warm aroma met een soepele en harmonieuze smaak.

Eten & Drinken

Uitstekende wijn bij pasta´s, geroosterd vlees en rood vlees.

Algemeen

Om zijn hotel van goede wijn te voorzien, kocht Piertro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. In de ruim honderd jaar die sindsdien zijn verstreken is Sartori – inmiddels gevorderd tot de vierde generatie – trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke stek, de streek rond Verona (Veneto). Investeringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Zo maakt Sartori dankbaar gebruik van de veelheid aan authentieke druivenrassen die de Veneto rijk is: molinara, rondinella, garganega, trebbiano di soave, corvina veronese. De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden (single vineyards). Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend. Het zijn ook gastronomische wijnen die uitstekend samengaan met tal van gerechten uit de Italiaanse en mediterrane keuken. Elk jaar worden Sartori-wijnen op de belangrijke wijnbeurs Vinitaly onderscheiden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot