Schug Pinot Noir Sonoma Coast (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Californie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 125,50
Aantal:  

Schug Pinot Noir Sonoma Coast (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ pinot noir wijnen gemaakt, de nadruk ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze pinot noir komen uit eigen wijngaarden in Sonoma Valley (inclusief Russian River). De vinificatie is klassiek, volgens het Bourgondische voorbeeld.

Proefnotities

Schug Pinot Noir Sonoma Coast is levendig en fris aromatisch, met fruitige aroma’s van frambozen en kersen. In de mond, fris, zuiver, sappig en complex.

Serveren: 14-17°C. Bewaren: enkele jaren extra flesopleg kan deze wijn wel hebben, maar niet te lang om de frisse fruitigheid niet te verliezen.

Gold Medal - 2009 S.F. Chronicle Wine Competition. 91 punten Wine & Spirits Magazine.

Eten & Drinken

Door zijn frisheid en fruitige aroma’s is dit een uitstekende begeleider van alle soorten vlees, gebakken, gegrild of gebarbecued, in het bijzonder eend, al dan niet geserveerd met een kersen, frambozen of pruimensaus. Het combineert ook verrassend goed met zeevis, het liefst gegrild. Pas dan de temperatuur aan (14°C).

Algemeen

De in Europa geboren en getrainde winemaster Walter Schug was de eerste wijnmaker van Joseph Phelps Vineyards, in de Napa Valley. Daar was hij verantwoordelijk voor de legendarische ‘Insignia’ wijnen van de jaren 70 en 80. Schug Winery richt zicht sinds 1980 vooral op pinot noir en chardonnay, naast een kleine productie van cabernet sauvignon, sauvignon blanc en merlot. De herkomstbenaming ‘Sonoma Coast AVA’ bestaat alleen uit de koelere delen van Sonoma County: Carneros, Zuid Sonoma Valley en West Sonoma Valley. Het is een ideale omgeving voor chardonnay en pinot noir, koel en met een goede luchtvochtigheid, in het bijzonder in het zuidelijke deel, waar de mist een grote invloed heeft op het microklimaat.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot