Stark Condé Three Pines Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 199,96
Aantal:  

Stark Condé Three Pines Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven van deze Cabernet Sauvignon van Conde worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteelt waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden. Voorafgaande de gisting worden de druiven 2-3 dagen koud ingeweekt in kleine, open gistkuipen. Na een spontaan begin van de gisting worden externe gistcellen toegevoegd. De helft van Zuid-Afrikaanse bodem, de andere helft uit Bordeaux. Gedurende de eerste helft van de gisting wordt de schillenkoek om de 2-4 uren krachtig ondergedompeld, in de tweede helft om de 6-8 uren. Als de suikers helemaal vergist zijn (droge wijn), gemiddeld 2-3 dagen na aanvang van de gisting, wordt de most licht geperst en overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (75% nieuw, de rest 1 jaar oud). Daarin ondergaan ze de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen worden de wijnen niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.

Proefnotities

Stark Condé Three Pines Cabernet Sauvignon geeft je al het beste wat je van de Cabernet Sauvignon druif kan verwachten, heerlijk geurend naar donker cassisfruit en een vleugje cederhout, de smaak is heel puur en heeft eigenlijk een mooi frisse elegante stijl. Niet te dik en te zwaar, dit zie je niet vaak bij een Zuid-Afrikaanse wijn. die tot een moderne klassieker uit Zuid-Afrika mag worden gerekend. Een prachtige wijn, complex en zeer intens zonder zwaar te worden of té rijp. Elegant met een goede 'body' en structuur met fijn verweven tannines.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn past goed bij bij rood gebraden vlees, stoofschotels van wild en rundvlees.

Algemeen

Stark-Condé Wines is een familiebedrijf dat ambachtelijke kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De in de Verenigde Staten (Missouri) geboren en getogen José Condé verdiende zijn sporen in de kunst en design wereld gedurende 15 jaar. In 1997 vertrok hij met zijn vrouw en twee dochters naar Zuid-Afrika, waar hij samen met zijn schoonvader Hans Schroder (eigenaar van Neil Elis Wines) het wijnbedrijf Stark-Condé in 1998 oprichtte. De naam van het bedrijf is een samenvoeging van de familienamen van mede-eigenaar en wijnmaker José Condé en die van zijn vrouw. De autodidacte wijnmaker kreeg meteen succes. Zijn eerste wijn, de Stark cabernet sauvignon, werd door de Zuid-Afrikaanse wijnautoriteit John Platter vereerd met de maximaal haalbare 5 sterren. Het jaar daarop was het weer raak, en werd zijn 2000 single vineyard cabernet sauvignon opnieuw met 5 sterren beloond en bekroond tot beste Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon. De premiumlijn Condé telt twee wijnen, een cabernet sauvignon en een syrah. De eigen cabernet wijngaard ligt op de Oude Nektar Farm (Block 5) in Jonkershoek Valley, op 270-290 meter boven de zeespiegel. De goed drainerende bodem bestaat uit verweerd graniet. Gemiddelde leeftijd van de wijnranken 16-17 jaar (2009).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot