Stark Condé Three Pines Syrah (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 199,96
Aantal:  

Stark Condé Three Pines Syrah (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven van deze Syrah van Conde zijn afkomstig van één hoog gelegen wijngaard. De druiven voor deze wijn werden eind februari met de hand geoogst. Nadat ze gedurende de nacht tot 14 ° C waren afgekoeld, werden ze zorgvuldig met de hand gesorteerd en fijngemaakt in kleine open fermentatievaten en werden gedurende enkele dagen koud geweekt. Een portie van 10% bleef heel achter en ook ongemalen. Een mix van Franse eiken vaten werd gebruikt. 60 % van de vaten werd voor de 2e keer gebruikt en 40% van de vaten was nieuw.

Proefnotities

Met Stark Condé Three Pines Syrah richten we ons altijd op de textuur, het mondgevoel, en de fijne balans tussen kracht en elegantie. Het is geen "in your face" -stijl: het toont mooie bloemige tonen met een lichte peperigheid en met een gepolijst smaak en een lange elegante afdronk.
 
Het assortiment van Stark-Condé Three Pines bestaat uit een Cabernet-Sauvignon en een Syrah uit hooggelegen wijngaardblokken. De naam Three Pines is een verwijzing naar de uitkijkplek op de top van de boerderij, van waaruit de hoogste wijngaarden zichtbaar zijn.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn past goed bij bij rood gebraden vlees, stoofschotels van wild en rundvlees.

Algemeen

Stark-Condé Wines is een familiebedrijf dat ambachtelijke kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De in de Verenigde Staten (Missouri) geboren en getogen José Condé verdiende zijn sporen in de kunst en design wereld gedurende 15 jaar. In 1997 vertrok hij met zijn vrouw en twee dochters naar Zuid-Afrika, waar hij samen met zijn schoonvader Hans Schroder (eigenaar van Neil Elis Wines) het wijnbedrijf Stark-Condé in 1998 oprichtte. De naam van het bedrijf is een samenvoeging van de familienamen van mede-eigenaar en wijnmaker José Condé en die van zijn vrouw. De autodidacte wijnmaker kreeg meteen succes. Zijn eerste wijn, de Stark cabernet sauvignon, werd door de Zuid-Afrikaanse wijnautoriteit John Platter vereerd met de maximaal haalbare 5 sterren. Het jaar daarop was het weer raak, en werd zijn 2000 single vineyard cabernet sauvignon opnieuw met 5 sterren beloond en bekroond tot beste Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon. De premiumlijn Condé telt twee wijnen, een cabernet sauvignon en een syrah. De eigen cabernet wijngaard ligt op de Oude Nektar Farm (Block 5) in Jonkershoek Valley, op 270-290 meter boven de zeespiegel. De goed drainerende bodem bestaat uit verweerd graniet. Gemiddelde leeftijd van de wijnranken 16-17 jaar (2009).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot