Steenberg Shiraz (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Shiraz
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 117,50
Aantal:  

Steenberg Shiraz (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiventrossen worden in vier plukgangen in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd, voor 100% ontsteeld en gekneusd. Vervolgens ondergaan de druiven een koude inweking van 5 dagen, waarna de alcoholische gisting zich in 2 weken voltrekt. Na het persen wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques, waarvan 45% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. 15 maanden later volgt de assemblage en botteling.

Proefnotities

Steenberg Shiraz is intens paarsrood van kleur. In de neus aroma's van gedroogde pruimen, viooltjes en zwarte olijven. In het smaakpalet geconcentreerd klein zwart fruit, laurier en lavendel, die gepaard gaan met een afdronk met elegante rijpe tannines.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij entrecote of ribeye van de grill of harde schapenkazen als Pecorino en Manchego.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot