Steenberg Stately Cabernet Sauvignon Shiraz (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, shiraz
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 88,50
Aantal:  

Steenberg Stately Cabernet Sauvignon Shiraz (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Steenberg Stately Cabernet Sauvignon Shiraz is een blend van 63% Cabernet Sauvignon en 37% Shiraz druiven. De druiven voor de Stately zijn afkomstig uit Darling en Stellenbosch. Elke variëteit werd afzonderlijk gefermenteerd, op de schil, gedurende 14 dagen. Pompoverschotten werden driemaal per dag uitgevoerd om kleur en tannine te extraheren. Na fermentatie werden de wijnen werden in Franse eiken vaten overgepompt. Malolactische gisting vond plaats in het vat en de wijn werd 20 maanden gerijpt. De Cabernet Sauvignon vormt de ruggengraat van deze wijn met een prachtige tanninestructuur terwijl de Syrah vlezige vruchten, aardsheid en kruiden aan de melange toevoegt.

Proefnotities

Steenberg Stately Cabernet Sauvignon Shiraz heeft een diepe zwart rode kleur. In de neus rijpe bramen, zwarte bessen, gedroogde zwarte olijven, rijpe moerbeien, leer, versgemalen zwarte peper en steranijs. Zoethout, kamfer en een duidelijke aardsheid komen naar voren. Dit is een volle en weelderige wijn met een opmerkelijke zijdeachtige textuur en diepte en een elegante tanninestructuur.

Eten & Drinken

Deze rode wijn past perfect bij lamsvlees, vaerkensvlees, op de barbeque (braai) en bij romige kazen.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot