Tenutae Lageder Merlot MCM (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 315,00
Aantal:  

Tenutae Lageder Merlot MCM (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De gisting en lange inweking vinden plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 14 dagen. De helft van de wijn ondergaat een opvoeding van 12 maanden in barriques van Frans eikenhout. De druiven voor deze wijn zijn biodynamisch verbouwd. De afbeelding op het etiket geeft de 4 elementen door: aarde, water, lucht en vuur, in de holistische visie van de biodynamische wijnbouw respectievelijk gerelateerd aan wortels, blad, bloesem en fruit van de wijnrank. Volgens de volgelingen van de biodynamische wijnbouwmethodes, bezitten de wijnen van biodynamische druiven meer harmonie en evenwicht, meer complexiteit, meer individualiteit en karakter dan wijnen van conventioneel verbouwde druiven. Oordeelt u zelf! 

Proefnotities

Tenutae Lageder Merlot MMXI heeft een diepe, intense kersenrode kleur met robijnrode accenten. Zeer expressief en complex van geur, met geconcentreerde fruitaroma’s van rode en zwarte bessen, aangevuld met specerijen (jeneverbes, drop) en elegant hout. Nogal krachtig en rijk van structuur, met goed geïntegreerde tannines en hout, en een lange, boeiende en frisse finale.

Eten & Drinken

Deze wijn combineert mooi bij gegrild of geroosterd lamsvlees, kalfsgebraad, eendenborstfilet, wild en gerijpte, harde kazen.

Algemeen

De onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Schitterende wijnen worden hier gemaakt. De export staat onder leiding van Urs Vetter. Onder leiding van Lageder wordt onder de naam 'Riff' een uitstekende en betaalbare wijn op de markt gebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot