Torre del Falasco Bardolino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
DOC Bardolino
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina Veronese, Rondinella
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 37,50
Aantal:  

Torre del Falasco Bardolino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Bardolino van Torre del Falasco worden na de oogst ontsteelt en geperst . Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde, traditionele rode vinificatie met een korte inweking van de druiven.

Proefnotities

Torre del Falasco Bardolino heeft een lichte robijnrode kleur met een intens fruitig aroma van klein rood fruit (besjes). De smaak is vol, soepel met een klein bittertje in de afdronk. Een wijn die prima in balans is.

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk bij diverse pastagerechten, bij wit vlees en gevogelte.

Algemeen

Cantina Valpantena: Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouw gebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijkste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomst gebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot