Vajra Dolcetto d'Alba (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Dolcetto d'Alba
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Dolcetto
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,750
€ 84,95
Aantal:  

Vajra Dolcetto d'Alba (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Dolcetto druiven voor de G.D. Vajra Dolcetto d'Alba ondergaan een gecontroleerde gisting in tanks (8-10 dagen) gevolgd door een moderne snelle botteling

Proefnotities

G.D. Vajra Dolcetto d'Alba is paarsrood van kleur en zit boordevol aroma's van aardbei, bessen en kersen maar ook hooi, dat doet denken aan de zomerse gemaaide bergweiden. De smaak is toegankelijk, fruitig met zachte tannine en goede frisheid. Oude wijnstokken in Vergne en Dolcetto die staan in de Ravera wijnhaard in Novello, vormen de basis voor deze wijn. Vaira beschouwt Dolcetto als een druif die volop zon nodig heeft en die alle aandacht en zorg van een Prima Donna verdient. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt en de oogst wordt handmatig uitgevoerd.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij carpaccio en antipasti di carne, maar ook bij osso buco en pasta met vleessaus.

Algemeen

G.J. Vajra is een bijzonder familiebedrijf uit Piemonte dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot