Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Barbera d’Alba DOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Barbera
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 143,50
Aantal:  

Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze wijn worden de Barbera druiven geoogst in wijngaarden uit Castiglione Faletto, Monforte en Castiglione Tinella. De gemiddelde plantdichtheid is 5.000 stokken per hectare, met een lage opbrengst van 40 hl/ha. De bodem bestaat uit een mengsel van kalk en klei. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 30-35 jaar. Gisting van 10 dagen in RVS tanks bij 26-32°C. Dagelijks worden er wat gistende sappen afgetapt en over de schillenhoed gesproeid, terwijl de schillenhoed ook regelmatig wordt ondergedompeld. Na de malolactische gisting ondergaat de jonge wijn een opvoeding van 10 maanden, verdeeld over RVS tanks, barriques van Frans eikenhout en grotere vaten van Slavonisch hout. Ongefilterd gebotteld.

Proefnotities

Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne is donker robijnrode kleur. Deze wijn heeft krachtig aromatisch met tonen van rijpe kersen, vanille en viooltjes. Fris in de aanzet, rond, warm en zacht tanninerijk op de tong, complex en evenwichtig, met als toegift een bakje vol rijpe kersen en de ‘kus van het hout’.

Eten & Drinken

Traditioneel geserveerd met antipasti, rijke salades, gegrilde seizoensgroente, vleeswaren, rijk gevulde soepen, pasta met groente en/of vlees, kalfs- of varkensvlees en gevogelte met een niet al te zware saus.

Algemeen

Een van de betere wijnbedrijven in Piemonte. Op het 35 hectare grote domein wordt er alles aan gedaan om in de 21e eeuw door te breken tot de absolute top. De druiven voor deze wijn worden gekocht bij druiventelers waarmee Vietti al tientallen jaren werkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot