Chateau Gassier Cuvée Loubiero Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Provence
Appelatie
Côtes de Provence
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
syrah, cinsault, grenache noir
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 156,14
Aantal:  

Chateau Gassier Cuvée Loubiero Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden vroeg in de morgen geplukt, zij zijn dan nog koel, en de most vergist op lage temperatuur.

Proefnotities

Chateau Gassier Cuvée Loubiero is een elegante, droge rosé. De complexe, fruitige neus heeft een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten.

Eten & Drinken

Heerlijke rosé wijn geschikt als aperitief en bij salades, koude voorgerechten, carpaccio, prosciutto, sushi, Bouillabaisse, vis en zeevruchten.

Algemeen

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-de-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. Zo groeien de druiven voor de Cuvée Loubiero (is Provencaals voor Bergpiek) op een ondergrond van klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand als gevolg van erosie van Mont Sainte-Victoire.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot