El Coto Rioja Rosado (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garnacha, Tempranillo
Alcohol-percentage:
12 %
Inhoud:
.75
€ 39,95
Aantal:  

El Coto Rioja Rosado (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

El Coto Rioja Rosado kent een traditionele vinificatie.

Proefnotities

De kleur van deze rosé rioja is levendige lichtroze en de neus een weergave van aardbeien, frambozen en jeugd snoep. Droog en gemakkelijk te drinken, het kent een breed scala van aroma's als rood en donker fruit, aardbeien en kersen.

Eten & Drinken

Veelzijdig inzetbaar, ideaal als aperitief, geweldig met salades, mediterrane gerechten in het algemeen en oosterse gerechten.

Algemeen

Het verhaal van El Coto is het verhaal van een aantal vrienden die in 1970 besluiten om een wijnbedrijf te starten in het dorp Oyón, in de zuidelijke Rioja Alavesa. Door hun inzet en enthousiasme weten zij El Coto uit te bouwen tot een van de toonaangevende producenten uit de regio. Alhoewel de productiefaciliteiten sinds de jaren zeventig enorm zijn uitgebreid en het bedrijf vandaag de dag meer dan 700 hectare wijngaard bezit, is de enorme toewijding en passie gebleven. Met merken als El Coto, Coto de Imaz en Coto Real weten zij niet alleen de Spaanse markt te veroveren, maar worden de wijnen ook naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Met de filosofie om “Value for Money” wijnen te produceren, zijn zij de Spaanse specialist in het maken van op hout gelagerde kwaliteitswijn (Crianza, Reserva en Gran Reserva).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot