Miraval Rosé Methusalem
Land
Frankrijk
Streken
Provence
Appelatie
Côtes de Provence
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cinsault, Grenache, Syrah, Rolle
Alcohol-percentage:
13%
Inhoud:
6
€ 394,95
Aantal:  

Miraval Rosé Methusalem

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van de beste percelen van het Château (Muriers, Longue, Romarin) en van geselecteerde percelen in de beste terroirs van Provence. Klei & kalksteen wijngaarden, gedeeltelijk in terrassen gelegen op een gemiddelde van 1200 voet boven de zeespiegel. Miraval's koude lucht trekkende vallei biedt een grotere variatie in de dagtemperatuur.

De druiven worden ’s ochtends vroeg geoogst zodat ze koel en fris blijven, en worden na aankomst in de wijnkelder tweemaal nagekeken op mindere druiven en andere onrechtmatigheden. Na het ontstelen worden de cinsault, grenache en rolle voorzichtig geperst. Voor de syrah druiven wordt de saignéemethode gebruikt: de druiven worden gekneusd en krijgen een korte inweking samen met het sap; waarna het sap afloopt en verder vergist. 95% van de wijn rijpt op gekoelde roestvrijstalen tanks; 5% gaat met het gistbezinksel op vat, waarbij de gist regelmatig wordt omgeroerd (bâtonnage). Na het blenden wordt de wijn gebotteld in de kenmerkende Miraval fles.

Proefnotities

Miraval Rosé heeft een mooie bleke kleur, een kleur van roze bloemenblaadjes, elegant met glanzend reflecties. Deze rosé wijn heeft mooie intense aroma's van vers fruit en lentebloemen. In de mond ingetogen kracht die hand in hand gaat met verfijning, verfrissende zuren en een sappige, ziltige, minerale afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn op een zonnig terras of bij Mediterrane hapjes, Aziatische gerechten, salade van jonge groenten, krab, verse tonijn, groentetaart.

Algemeen

Château Miraval is een kasteel en een wijngaard in het dorp Correns, iets ten noorden van Brignoles, een dorp in het departement Var in het zuiden van Frankrijk. Het kasteel werd bekend toen in 2008 Brad Pitt en Angelina Jolie er hun intrek in namen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot