Pasqua Bardolino Chiaretto (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Veneto
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
blend
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 48,75
Aantal:  

Pasqua Bardolino Chiaretto (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De geperste druiven worden onmiddellijk van de schil gescheiden. Daarna volgt fermentatie door toevoeging van geselecteerde gist bij een temperatuur van 16-18‘ C. om het fruitige aroma dat kenmerkend is voor deze wijn, te behouden. Daarna wordt de Bardolino Chiaretto wijn van Pasqua geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal. Wijngaarden liggen in de goed gesitueerde heuvels aan de zuid-oost kant van het Garda Meer.

Proefnotities

Uit de beste wijnstokken van Calmasino, een klein dorpje gelegen in het hart van het produktiegebied van de Bardolino Classico, heeft Pasqua deze rosé wijn geselecteerd. Het is een frisse, droge rosé met zacht fruit en fascinerende aroma's van wilde kersen, die blijven hangen vanaf de neus tot aan de afdronk.

Eten & Drinken

Pasqua Bardolino Chiaretto is heerlijk bij gerechten met wit vlees, vis of zomerse groente, warm of koud.

Algemeen

Pasqua is opgericht in 1925 door 4 broers van de familie Pasqua in Verona. Vandaag de dag is het bedrijf in handen van de 2e generatie broers. Men procuceert mooie wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Waarden als gezin, geschiedenis, traditie en respect voor het terroir van fundamenteel belang zijn voor het bedrijf.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot