Urmeneta Rosé (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 45,00
Aantal:  

Urmeneta Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Urmeneta Rosé ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De Cabernet Sauvignon voor deze rosé komt uit de Central Valley, het gebied ten zuiden van Santiago.

Proefnotities

Urmeneta Rosé is een krachtige, vol fruitige rosé die wordt gemaakt van de cabernet sauvignon druif. Hij heeft een vriendelijk zoetje in de afdronk. Een vrolijke rosé met body om mee te borrelen en zeker ook om bij (kruidige) gerechten te schenken.

Eten & Drinken

Deze rosé past bij veel hapjes, tapas en gerechten. Gegratineerde nacho's, paté, gebakken chorizo, barbecue, Indonesische rendang (vleesstoofschotel), pittige curry's, broodje shoarma maar ook bij aardbeien en bij een salade van rood zomerfruit.

Algemeen

Vina San Pedro, kortweg: VSP, staat op de derde plaats van grootste wijnproducenten in Chili. Het huis werd in 1865 opgericht, heeft 2500 hectare eigen wijngaard waarvan de helft in de Curicó Valley. De overige 1250 hectare liggen over de verschillende klimaatzones verspreid. De wijnmakers beschikken dus over druiven met uiteenlopende eigenschappen en kunnen daarmee hun ideale en standaard blends samenstellen. Dit laatste is belangrijk voor een merkwijn als Urmeneta omdat de klant daarvan een gegarandeerde kwaliteit en smaak verwacht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot