Allram Grüner Veltliner Strassertaler (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
gruner veltliner
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 66,50
Aantal:  

Allram Grüner Veltliner Strassertaler (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Allram Grüner Veltliner Strassertaler ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.

Proefnotities

Allram Gruner Veltliner Strassertaler is droog,sappig en lekker verfrissend met de fruitige smaak van citrus. Het pittige vleugje peper is kenmerkend voor de Grüner Veltliner.

Eten & Drinken

Als aperitief, bij borrelhapjes, lichte gerechten met kip en vis, salades, pasta met groenten, groenten uit de wok, asperges en bij kaasfondue.

Algemeen

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectare wijngaard ligt in het Strassertal in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, zoekt voor elk ras de ideale 'Lage', het beste terroir. De Grüner Veltliner staat in verschillende mineraalrijke wijngaarden in het Strassertal als Hasel en Gaisberg. Een zomerse wijn noemt Michaela deze Strassertaler Grüner Veltliner omdat hij verfrissend smaakt en vol aroma's van citrus en wit fruit zit en natuurlijk het 'pepertje' bevat wat kenmerkend is voor Grüner Veltliner. Verrukkelijk om zo te drinken en geschikt om bij lichte gerechten te schenken. Goed gekoeld serveren!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot