Allram Riesling Zöbinger Heiligenstein (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
riesling
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 138,50
Aantal:  

Allram Riesling Zöbinger Heiligenstein (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Allram Riesling Zöbinger Heiligenstein ondergaat een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal.

Proefnotities

Allram Riesling Zöbinger Heiligenstein is briljant goudgeel van kleur. In bouquet en smaak nuances van ananas en abrikozen, impressies van honing, kruiden en witte peper. Krachtig en met een levendige structuur.

Eten & Drinken

Deze wijn past prima bij kreeft, garnalen, witte vis en sushi.

Algemeen

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectaren liggen in het Strassertal, verspreid over verschillende 'Lagen'. Erich is een man van de wijngaard en zoekt voor elke druif de beste plek. Voor de riesling is dat de Gaisberg, een zuidelijk gelegen helling met een mineraalrijke bodem. De druiven ontwikkelen daar veel suiker, ragfijne zuren en een scala aan fruitige aroma's. De wijn is fris en op een slanke manier vol. In de neus komen sinaasappel, ananas, perzik en wat peper voor. Die aroma's zijn in de opwekkende smaak terug te vinden. De afdronk is lang en lekker. Een klassieke Riesling uit Kamptal!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot