Allram Weissburgunder Papageno (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 86,50
Aantal:  

Allram Weissburgunder Papageno (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Allram Weissburgunder Papageno ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. De Weissburgunder groeit in het hart van de Lage Hasel, in de Mittelhasel. Deze helling heeft een mineraalrijke bodem die vooral uit löss bestaat. De ligging op het zuiden zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en vol zoet sap raken met behoud van de verfijnde zuren en fruitige aroma's.

Proefnotities

Allram Weissburgunder Papageno is mild droog en verfrissend met de fruitige smaak van appel en het sappige van rijpe peer. Vriendelijk en op een lekkere manier licht.

Eten & Drinken

Lekker als aperitief bij borrelhapjes, salades met kip of kaas, asperges, gebakken mosselen, Wiener schnitzel en ander wit vlees, kip en ander gevogelte, lichte oosterse gerechten en bij de kaasfondue.

Algemeen

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders in het Strassertal in Kamptal, de streek ten noordwesten van Wenen, over. Erich, een man van de wijngaard, kiest voor elk druivenras de beste stek. Hun 14 hectare wijngaard heeft verschillende 'Lagen' met elk hun specifieke ligging en bodem. De Weissburgunder groeit op de mineraalrijke Hasel-helling en ontwikkelt zich daar goed wat leidt tot volle, krachtige wijnen met verfrissende zuren. De combinatie van zacht met kracht, vol en rond en tegelijkertijd die opwekkende zuren maken deze Weissburgunder tot een vriendelijke, sappige en heel verteerbare wijn die lekker is om zo te drinken maar ook uitstekend bij allerlei gerechten past.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot