Baumard Trie Speciale (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Savennières AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 286,50
Aantal:  

Baumard Trie Speciale (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De volrijpe en gezonde druiven worden tussen 20 september en 11 november handmatig geoogst in meerdere plukbeurten. Na een zorgvuldig vervoer naar de wijnkelders worden de onbeschadigde en gezonde druiven pneumatisch geperst. De alcoholische gisting gaat bij niet al te hoge temperaturen en langzaam door tot alle suikers zijn vergist. Savennières is een droge, aromatische witte wijn.

Proefnotities

Baumard Trie Speciale is licht goudgeel met een grijs zweempje. Overblijfsels van de gisting in de vorm van CO2 parels in de wijn. Dit verdwijnt met de tijd of met karaferen. Vrij intense neus, zeer aangenaam en zuiver. Tegelijkertijd fris, sappig, mild en romig. Zeer aangenaam. Strak droge wijn in de aanzet, vlezig en vineus, maar ook rond en vol van structuur. Goed evenwicht. Lange finale, licht verteerbaar, fris, zuiver en mineraal. 

Serveren: 8-12°C. Bewaren: jong al heel snel toegankelijk, goed op te leggen voor zeker 5-10 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

In zijn jeugd verrukkelijk als chic aperitief, receptie- of loungewijn. Aan tafel zeer breed inzetbaar, onder andere bij gerechten van vis en andere lekkernijen uit zee, meer of rivier. Misschien wel het meest gastronomisch is de combinatie met (kalfs-) zwezerik, lekker krokant gebakken.

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

90-92 punten Wine Spectator

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot