Bouchard Père & Fils Bourgogne Reserve Blanc (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Bourgogne
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Bourgogne Reserve Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Wijn rijpt 6 tot 7 maanden afhankelijk van de oogst voor ongeveer 40% in houten vaten en ongeveer 60% in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Bourgogne Reserve Blanc is een Bourgogne Blanc pur sang! 100% Chardonnay. Fris, op een ingetogen manier fruitig. Aroma's van appel, peer en abrikoos worden aangevuld met tonen van blanke noten, romige boter en een vleug vanille. Opwekkend. Met een levendige, zachte afdronk. Wijn die nooit verveelt.

Eten & Drinken

Als aperitief, fijne borrelhapjes. Bij vis: gebakken witte vis als tong, tarbot, kabeljauw, ook vis in saus, zalm met groenten. Bij kip: lichte kip- en gevogelte gerechten. Bij pasta's met schaal- en schelpdieren, vis, kip of kaas.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot