Bouchard Père & Fils Meursault Genevrières Premier Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cote de Beaune
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 459,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Meursault Genevrières Premier Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 12 tot 15 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 15 % nieuwe vaten) gedurende 10 tot 18 maanden.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Meursault Genevrières Premier Cru heeft als herkomstbenaming Appellation Meursault Premier Cru Contrôlée. Het bouquet van deze witte Bourgogne is subtiel en karakteristiek, verbonden met een hint van hout. Het is een geraffineerde wijn, vol, zonder zwaar te zijn, met dat typische kenmerk van de Genevrières. Een weelderige wijn. De wijngaarden bevinden zich in Meursault, Côte de Beaune en Côte d'Or. De bodem bestaat uit grind achtige klei en kalk met sporen van ijzer.

Eten & Drinken

Heerlijk bij visschotels in een romige saus zoals snoek in een witte botersaus en zalm.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot