Bozen Sauvignon Mock (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13.5 %
Inhoud:
0.75
€ 114,95
Aantal:  

Bozen Sauvignon Mock (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Bozen Sauvignon Mock uit Alto Adige wordt gemaakt van geselecteerde Sauvignon druiven die een klassieke fermentatie hebben ondergaan en gerijpt is in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

Cantina Bozen Sauvignon Mock is een frisse, stuivende wijn uit Mockhof in Leitag, net iets boven Bolzano. De wijngaarden liggen op steile hellingen wel 500 meter boven zee niveau. Streng geselecteerde druiven die een zachte persing ondergaan en verder rijpen op roestvrij staal. Hierdoor ontstaat er een delicate witte wijn met veel frisse aroma's en natuurlijk de klassieke sauvignon kenmerken: groen, springerig en een heerlijke zuurgraad gecombineerd met rijp exotisch fruit.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn als aperitief, bij voorgerechten, salades, asperges, vis en gevogelte.

Algemeen

Deze moderne Cantina in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid scala top wijnen, representatief voor de regio. Ze blinken uit in wit en rood. Hun Lagrein wordt wel gerekend tot de allerbeste Lagrein wijn van Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri". De witte wijnen van de Pinot Bianco, Pinot Grigio en Gewurztraminer zijn geweldig. De stijl van wijn maken is gericht op maximale expressie van de specifieke wijngaard. In de regel zijn dit steile hellingen rondom Bolzano. De smaken zijn telkens zeer zuiver en schoon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot