Castillo de Molina Sauvignon Blanc (doos 6)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Castillo de Molina Sauvignon Blanc (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Castillo de Molina Sauvignon Blanc ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

De Elqui Valley in Chili heeft een koel klimaat, waardoor de druiven voor deze wijn zeer geleidelijk kunnen rijpen. De wijngaarden liggen dichtbij de kust, waardoor de invloed van de zee ook in de druiven merkbaar is. Dit resulteert in een uitermate frisse en stuivende witte wijn met mineralige aroma's. De geur is rijk en stuivend met citrustonen. Castillo de Molina Sauvignon Blanc Reserva smaakt fris en strak droog met aroma's van groene appel, citrus en groene peper. De afdronk is strak. De Elqui Valley is een van de noordelijkste wijnregio's van Chili. Het ligt aan de ene kant aan de rand van de Atacama woestijn en aan de andere kant de Indische Oceaan met de koude golfstroom. Ondanks de noordelijke ligging dus dichter bij de evenaar, is het een relatief koel klimaat en uitermate geschikt voor frisse witte wijnen. Het gebied is een toeristische trekpleister en staat bekend om zijn natuurschoon en zuivere lucht.

Eten & Drinken

Deze wijn is lekker als aperitief, vis, schelpdieren, kipgerechten en kazen.

Algemeen

De broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maken de eerste wijn van lokale druiven die groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd. In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven voor Castillo de Molina-wijnen te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken, mits zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Castillo de Molina-wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot