Corette Viognier (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc Roussillon
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Viognier
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

Corette Viognier (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor het behoud van de frisse kenmerken van de wijn worden de druiven vroeg in de ochtend geoogst en snel naar de kelders vervoerd. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en contact met zuurstof wordt maximaal vermeden om de wijn fris en fruitig te houden.

Proefnotities

Corette Viognier heeft een prachtige, goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing.

Serveren: 10-12°C. Bewaren: binnen 1-2 jaar na de oogst drinken.

Eten & Drinken

Uitstekende wijn voor het aperitief. Aan tafel combineert het goed met salades, witvlees, gegrilde vis en rijpe, romige kazen.

Algemeen

Deze, exclusief voor de vakhandel en horeca ontwikkelde serie wijnen bestaat uit 8 producten, telkens vervaardigd uit één enkele druivensoort. Er is veel aandacht besteedt aan de uitstraling van de Corette wijnen (o.a. etiketten, flessen en presentatie op de website). De Corette serie bevat 8 mono-cépage wijnen uit de Pays d’Oc: 4 rode, 3 witte en 1 rosé wijnen. Corette staat voor pure, zuivere en (h)eerlijke wijnen voor elke dag; wijnen waarbij de geur- en smaakeigenschappen van de druif goed tot uiting komen. De chique en stijlvolle uitmonstering zorgen op elke tafel voor de juiste beleving.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot