Corte Giara Pinot Grigio (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
IGT Venezie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Grigio
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 62,95
Aantal:  

Corte Giara Pinot Grigio (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De pinot grigio druiven worden eind augustus met de hand geplukt en direct geperst. De inweking inclusief alcoholische gisting vindt plaats in gekoelde RVS tanks en duurt 8-10 dagen bij 14-15°C. Een deel van de wijn ondergaat ook een malolactische gisting. De jonge wijn rust nog 4 maanden in gekoelde RVS tanks.

Proefnotities

Corte Giara Pinot Grigio is helder strogeel van kleur. Florale tonen van groen wijnblad en acacia bloemen. Fris en droog, karaktervol en (h)eerlijk, goed in evenwicht. In de mond elegant en zuiver, met een volle, ronde en sappige smaakindruk tot de laatste slok. 

Eten & Drinken

Mixed-grill van zeevis, kruidige/pittige zeevruchten, zeebaars in zoutkorst. Paella met kip, vis en zeevruchten. Stokvis. Kip in salade met walnoten en tropisch fruit. Zachte, romige kazen.

Algemeen

Het project Corte Giara startte in 1989 in Veneto en richt zich op alle wereldmarkten; het is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Allegrini en een selecte groep wijnbouwers. De wijngaarden hebben diepe, vruchtbare bodems die zeer geschikt zijn voor Veronese-druiven en voor sommige internationale variëteiten. 

  • Concept: om 'elke dag' wijnen aan te bieden die respect voor traditie verenigen met een moderne, eclectische en internationale aanpak. 
  • Wijnen die heerlijk en gemakkelijk te drinken zijn, gericht op een jonge klantenkring die op zoek is naar kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot