Corte Giara Soave (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Soave
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garganega, Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Corte Giara Soave (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Corte Giara Soave worden met de hand geoogst het 2e deel van september. De trossen worden ontsteelt en zacht gekneusd. Sap en schillen worden 16-18 uur bij 10°C ingeweekt. De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks. Een deel van de wijn ondergaat ook een malolactische gisting. De jonge wijn rust daarna nog 4 maanden in gekoelde RVS tanks en 2 maanden op fles.

Proefnotities

Corte Giara Soave heeft een heldere strogele kleur met een groen zweempje. Delicaat en fris, stuivend met florale tonen, citrus en appel. Droog, heel fruitig en zacht. 

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief of bij pastagerechten met zeevruchten, pastasalades, antipasti met groente, pasta met gesmoorde paddenstoelen, risotto met (groene) groente en / of kruiden, zachtjes in de oven gegaarde of gestoomde vis, zachte, romige kazen.

Algemeen

Het project Corte Giara startte in 1989 in Veneto en richt zich op alle wereldmarkten; het is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Allegrini en een selecte groep wijnbouwers. De wijngaarden hebben diepe, vruchtbare bodems die zeer geschikt zijn voor Veronese-druiven en voor sommige internationale variëteiten. 

  • Concept: om 'elke dag' wijnen aan te bieden die respect voor traditie verenigen met een moderne, eclectische en internationale aanpak. 
  • Wijnen die heerlijk en gemakkelijk te drinken zijn, gericht op een jonge klantenkring die op zoek is naar kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot