Der Franke Julius Echter Berg Silvaner trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Franken
Appelatie
Franken
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Silvaner
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 145,00
Aantal:  

Der Franke Julius Echter Berg Silvaner trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een korte koude inweking plaats, vervolgens persing van de druiven en een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarna de jonge wijn wordt overgestoken op grote eikenhouten vaten om de malolactische gisting te ondergaan en op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. Na 7 maanden wordt de wijn zonder filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.

Proefnotities

Der Franke Julius Echter Berg Silvaner trocken is helder, licht goudgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, perzik, heel subtiel wat gedroogd tropisch fruit, mineralen en zelfs iets van aarde. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, rijpe peer en wederom mineraliteit, die in de afdronk begeleid worden door de juiste zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn geschikt als aperitief en bij zoetwatervis als forel en snoekbaars, salade met gerookte kipfilet, rivierkreeftjes, witte asperges, quiches en milde gerechten uit de Aziatische keuken.

Algemeen

Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers in Franken met moderne ideeën. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt tijdens de vinificatie alleen met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lie rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar biologische teelt en heeft Andi de intentie om uiteindelijk geheel biologisch-dynamisch te gaan werken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot