Der Held Silvaner (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Franken
Appelatie
Franken
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Silvaner
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 223,96
Aantal:  

Der Held Silvaner (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Enkel de meest gezonde en perfect rijpe druiven uit de wijngaarden Iphöfer Julius Echter Berg en Iphöfer Kalb worden met de hand geplukt, waarna deze in de vinificatiekelder een korte koude inweking krijgen. Vervolgens vindt persing van de druiven plaats en laat men het sap op deels nieuwe vaten (van Frankisch eiken) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan, met aansluitend – zonder de jonge wijn over te steken – de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’. Na 12 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.

Proefnotities

Der Held Silvaner is helder, licht goudgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoenschil, peer, gedroogde abrikozen, marsepein en brioche. In het smaakpalet tonen van grapefruit, wederom sappige peer, mandarijn, mineralen en een vleugje toast en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met de juiste verfijnde zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn perfect in combinatie met zoetwater visgerechten, salades, gerookte wilde zalm, witte asperges, quiches, sushi, mooie geitenkaasjes en niet te pittige gerechten uit de Aziatische keuken.

Algemeen

Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers in Franken met moderne ideeën. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt tijdens de vinificatie alleen met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lie rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar biologische teelt en heeft Andi de intentie om uiteindelijk geheel biologisch-dynamisch te gaan werken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot