Domaine du Bosquet Chardonnay
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Vin de Pays d'Oc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Domaine du Bosquet Chardonnay

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Chardonnay is de witte wijn uit deze serie van drie. 50% Van de wijn heeft - na inweking op de 'Lie' - een malolactische vergisting ondergaan, waardoor de scherpe kantjes eraf zijn. Door vier maanden houtrijping heeft de wijn body en rondheid verkregen, zonder dat het exotische fruit overheerst wordt. Heel knap gemaakt!

Proefnotities

Domaine du Bosquet Chardonnay is een tikje vettig, zacht rijp fruit (banaan, abrikoos, perzik), en precies de goede toets van het hout. Met behoud van alle frisheid - knap gemaakt!

Eten & Drinken

Heerlijk bij romige pasta's, salade met zeefruit en gegrilde langoustines. Ook 'n lekker aperitief.

Algemeen

Domaine du Bosquet een van de kwaliteits domaines van het succesvolle wijnbedrijf Montariol-Degroote te Carcasonne. De wijngaarden van het domein liggen pal op het zuiden en kijken uit over het historische meer van Montady, drooggelegd in 1247 door de Lords van Colombiers. Gewijde grond als het ware. Deze Merlot heeft voor 100% malolactische vergisting ondergaan. Vervolgens heeft de wijn drie maanden gerijpt op eiken. Al met al heeft de wijn hierdoor een vriendelijk, maar interessant karakter gekregen: volrijp fruit, veel concentratie, en een 'touch of wood', prefect in balans!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot