Dönnhoff Oberhäuser Brücke Spätlese (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Nahe
Appelatie
Nahe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12 %
Inhoud:
0,75
€ 230,00
Aantal:  

Dönnhoff Oberhäuser Brücke Spätlese (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De wijnen van Dönnhoff worden zo klassiek mogelijk bereid, zo veel mogelijk met eigen, wilde gisten. Voor het bottelen rijpen de wijnen nog in klassieke, grote houten vaten.

Proefnotities

Dönnhoff Oberhäuser Brücke Spätlese is een zuivere, uitbundig fruitige wijn met accenten van rijpe appels, goed geconcentreerd, mondvullend en krachtig, met een uitstekend evenwicht en een zeer verfrissende finale.

Eten & Drinken

Gastronomisch inzetbaar bij verfijnde, frisse gerechten op basis van stevige vis, gevogelte, wit vlees en beenham met een romige mosterdsaus of een zachte botersaus met citrus of frisse groene kruiden.

Algemeen

Weingut Hermann Dönnhof is een van de allerbeste wijnhuizen van Duitsland. In het Nahe gebied worden door Helmut Dönnhof uitmuntende wijnen geproduceerd. De nadruk ligt hier op drie druivenrassen: riesling (circa ¾ van de aanplant), weißburgunder en grauburgunder. Helmut Dönnhof bezit of beheert beroemde wijnpercelen: einzellagen Kahlenberg, Krötenpfuhl, Mollenbrunnen, Osterhöll, Hermaanshöhle, Dellchen, Kirschheck, Leistenberg, Brücke (alleen bezit), Felsenberg, Kieselberg en Kupfergrube. De stijl van Weingut Dönnhof is zeer zuiver, met nadruk op mineraliteit, elegante frisheid en levendigheid. Van droog tot edelzoet, van basiswijn tot spitzenwein, de wijnen van Helmut Dönnhof vervelen nooit dankzij hun grote mate van verfijning en evenwicht.

Veelvuldig uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot