Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Nahe
Appelatie
Nahe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
9,5 %
Inhoud:
0,75
€ 127,50
Aantal:  

Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks, waarna de wijnen op hun fijne ‘lie’ op rvs-tanks rijpen.

Proefnotities

Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett is helder, licht geelgroen van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, abrikoos en duidelijk mineralig. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, geel steenfruit en iets van kweepeer, die gepaard gaan met een licht ziltige en lange afdronk met duidelijk restzoet en met fraaie precieze en ragfijne zuren.

Eten & Drinken

Deze witte Riesling wijn is geschikt als aperitief en past goed bij salade met forel, varkensrollade, quiche lorraine en meloen met parmaham.

Algemeen

Weingut Hermann Dönnhof is een van de allerbeste wijnhuizen van Duitsland. In het Nahe gebied worden door Helmut Dönnhof uitmuntende wijnen geproduceerd. De nadruk ligt hier op drie druivenrassen: riesling (circa ¾ van de aanplant), weißburgunder en grauburgunder. Helmut Dönnhof bezit of beheert beroemde wijnpercelen: einzellagen Kahlenberg, Krötenpfuhl, Mollenbrunnen, Osterhöll, Hermaanshöhle, Dellchen, Kirschheck, Leistenberg, Brücke (alleen bezit), Felsenberg, Kieselberg en Kupfergrube. De stijl van Weingut Dönnhof is zeer zuiver, met nadruk op mineraliteit, elegante frisheid en levendigheid. Van droog tot edelzoet, van basiswijn tot spitzenwein, de wijnen van Helmut Dönnhof vervelen nooit dankzij hun grote mate van verfijning en evenwicht.

Veelvuldig uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot