Dopff Riesling (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 62,50
Aantal:  

Dopff Riesling (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Dopff Pinot Blanc worden modern, koel vergist en snel gebotteld.

Proefnotities

Dopff Riesling is helder lichtgeel van kleur. Deze Elzas wijn heeft een fruitige, elegante en expressieve geur. Delicaat en fris droog van smaak met een fruitige afdronk.

Eten & Drinken

Verrukkelijk bij visgerechten, schelp- en schaaldieren, Elzasser zuurkool en als aperitief.

Algemeen

Al sinds de 17e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familiewijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas.

De Dopff's hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn 'méthode traditionelle', naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d'Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d'Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr's beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Daarnaast werkt Dopff met een netwerk van vaste contractboeren. Alle wijnen worden door Dopff zelf gevinifieerd. Naast de mousserende Crémant d'Alsace produceert Dopff au Moulin hoogwaardige Elzasser wijnen in drie categorieën: Tradition, Réserve en Domaine.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot