Drostdy Hof Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor vergisting weken de druiven met schil op een lage temperatuur waardoor de zuren blijven behouden en de fruitige aroma's makkelijker vrijkomen. De Drostdy-Hof Sauvignon Blanc bestaat uit 100% sauvignon blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Paarl, Robertson en Durbanville. Veel wijngaarden hebben granietrijke bodems waardoor de wijn een mineralige toets krijgt. De wijngaarden liggen op koelere hoogtes, 210 tot 410 meter, in zuidwestelijke richting. Hoogte en verkoeling vanuit zee houden de gemiddelde temperatuur lager waardoor het rijpingsproces gelijkmatig verloopt. Suiker en aroma's kunnen zich ontwikkelen terwijl ook de zuren behouden blijven.

Proefnotities

Drostdy Hof Sauvignon Blanc heeft een transparante tint met een groengele fonkeling. Aroma's van passievrucht, meloen en ananas worden aangevuld met het pittige van groene paprika en citroengras. Deze crispy, fruitige wijn is geschikt om zo te drinken, om als aperitief te serveren en om bij lichte gerechten te schenken.

Eten & Drinken

Ideaal aperitief en ook geschikt als borrel- en feestwijn. Aan tafel past deze verfrissende, fruitige Sauvignon Blanc bij salades, lichte visgerechten, asperges en geitenkaas.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot