Erbacher Schlossberg Riesling Auslese (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Rheingau
Appelatie
Rheingau
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
7,0 %
Inhoud:
0,375
€ 275,00
Aantal:  

Erbacher Schlossberg Riesling Auslese (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Erbacher Schlossberg Riesling Auslese ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is een intense elegante licht zoete wijn met intense fruitaroma's als perziken, vijgen en rozijnen.

Eten & Drinken

Erbacher Schlossberg Riesling Auslese zal de kroon zijn op een elegant gerecht als gebakken ganzelever maar ook desserts zoals vruchtentaart met een goede zoet/zuur balans als rabarber en abrikozen zullen met deze wijn als begeleider extra lekker worden.

Algemeen

De Nederlandse prinses Marianne, oudste dochter van Koning Willem I, kocht Schloss Reinhartshausen in 1855 en maakte het tot een centrum van cultuur. Dit historische, adellijke wijngoed ligt in het hart van de Rheingau, al eeuwen hét Duitse Riesling gebied. Riesling beslaat zo'n 85% van de aanplant. Met zijn meer dan 80 hectare wijngaarden is dit het grootste domein in privé-bezit van de Rheingau. Er zijn fantastische bezittingen bij, die mooie wijnen opleveren, met als vlaggenschip de Erbach Marcobrunn Erstes Gewächs.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot