Esperanza Rueda Verdejo Viura (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
DO Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo, Viura
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

Esperanza Rueda Verdejo Viura (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden streng gecontroleerd op kwaliteit, versheid, zuur en Ph waarde. De autochtone verdejo zorgt voor aroma’s en structuur, de viura geeft extra finesse en zuurgraad. Na het ontstelen worden de druiven geperst. De most vergist in RVS tanks bij 18°C om de frisheid en fruitigheid te behouden. Voor het bottelen ondergaat de wijn een koude behandeling en wordt gefilterd.

Proefnotities

Esperanza Rueda Verdejo Viura is licht van kleur, koel en fris in de neus, met subtiele florale aroma’s en hints van fruit. Levendig, fris, sappig en verkoelend in de mond.

Eten & Drinken

Perfecte begeleider van zeevis, schelp- en schaaldieren, rijst of pasta met zeevruchten, vis, kip of konijn.

Algemeen

De witte wijn streek Rueda ligt aan de zuidelijke oever van de Duero rivier. De traditionele druif is hier de verdejo, goed voor meer dan de helft van het aangeplante areaal. Twee andere druivenrassen zijn echter ook zeer populair: de viura (alias macabeo) en de sauvignon blanc. De Esperanza Verdejo-Viura wordt gemaakt van druiven uit kleine wijngaarden rondom het dorpje Santiuste, waar de bodega is gevestigd. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot