Felton Road Block 6 Chardonnay (6 flessen)
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Central Otago
Appelatie
Central Otago
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 280,00
Aantal:  

Felton Road Block 6 Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De unieke wijnmakerij is gebaseerd op zwaartekracht. Traditionele gisting met een matig lange maceratie op de schil heeft gezorgd voor een goede kleur en mooie tannines. Deze wijn werd gerijpt in Franse eiken vaten van ambachtelijke bourgondische kuipers. In overeenstemming met onze niet-interventionistische benadering van wijnbereiding, werd deze wijn gefermenteerd met inheemse gist.

Proefnotities

Deze Block 6 Chardonnay is voller en fruitiger dan wat typisch is voor een Felton Road Chardonnay. Dit wordt veroorzaakt door de ligging van de wijngaarden. De volheid moet in de juiste context worden genomen, omdat het nog steeds een subtiele wijn blijft, met de strakke zuurgraad en fijne mineraliteit die kenmerk is voor een Felton Road Chardonnay.

Eten & Drinken

Heerlijke Chardonnay wijn die goed past bij visgerechten en salades met vis.

Algemeen

Central Otago is het meer inlands gelegen deel in het zuidwestelijk middengedeelte van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Relatief hoog gelegen wijngaarden in een spectaculair landschap van glooiende berghellingen, meren en rivieren. Koude winters, een korte zomer, maar wel heel veel zonuren zijn samen met het landschap ( terroir) de ingrediënten om hier hele mooie elegante en intense en goed gestructureerde wijnen te maken. Subregio's zijn o.a. Wanaka, Cromwell, Bendigo, Alexandra, Gibbston en Bannockburn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot