Feudo Monaci Fiano Salento (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Puglia
Appelatie
IGT Fiano Salento
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Fiano
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Feudo Monaci Fiano Salento (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Fiano druiven voor de Feudo Monaci Fiano Salento wijn ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. 

Proefnotities

Feudo Monaci Fiano Salento is een witte wijn gemaakt van Fiano druiven. Een elegante fruitige wijn met een frisse, zachte smaak en subtiele citrusgeuren.

Eten & Drinken

Een frisse, geparfumeerde en aromatische wijn pretttig als aperitief, maar ook ideaal met hors d'oeuvres, risotto, gebakken vis en gegrilde schaaldieren.nk.

Algemeen

Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid.

Feudo Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden. De lange corridor die de hoofdweg met het Castello verbindt, slingert door het Estate als een meridiaan de de gaarden verdeelt en de weg wijst naar moderne wijnkelders. Het prachtig gerestaureerde kasteel doet dienst als banketfaciliteit, ontvangstruimte en wijnkelder. Het land om het kasteel baadt dagelijks in de zonnestralen en zorgt voor unieke en kwalitatief hoogstaande vruchten. Feudo Monaci wordt dus rechtstreeks door de zon gevoed. En dat proef je terug in de uitstekende hoogstaande wijnen die worden geproduceerd. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid.

Feudo Monaci is verkrijgbaar in Primitivo, Negroamaro, Salice Salentino en Fiano Salento.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot