Hamilton Russell Chardonnay (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Walker Bay
Appelatie
Walker Bay
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 175,00
Aantal:  

Hamilton Russell Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Hamilton Russell Chardonnay ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Eigenaar Anthony Hamilton Russell is een gedreven wijnmaker die er telkens in slaagt wijnen te maken die tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Een uitstekende terroir, mild zeeklimaat, lage opbrengsten en groot vakmanschap maken dat zijn Chardonnay steeds de hoogste scores haalt in de internationale wijnpers. Het is een Chardonnay volgens klassieke stijl: in vergelijking met veel andere Chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte waarin het fruit zo goed tot zijn recht komt.

Eten & Drinken

Hamilton Russell Chardonnay wordt aanbevolen bij rijke visgerechten, wit vlees en romige kazen.

Algemeen

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot