Heinrich Blaufränkisch Leithaberg (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Neusiedlersee
Appelatie
Neusiedlersee
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blaufrankisch
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 175,00
Aantal:  

Heinrich Blaufränkisch Leithaberg (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Begin oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en vindt zonder gebruik van zwavel voor enkele dagen een koude inweking plaats voor extra kleur- en smaakextractie, die wordt gevolgd door kneuzing van de druiven en alcoholische vergisting in grote houten gistkuipen voor een periode van 3 weken. Zonder gebruik van zwaartekracht (dus geen pompen!) wordt de wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten fusten van 500 liter. De wijn wordt zonder klaring en filtering na 20 maanden gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Proefnotities

Heinrich Blaufränkisch Leithaberg is diep paars robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe pruimen, bosbessen, tabak, specerijen en een zweem van houtrijping. In het smaakpalet zwarte kersen, blauwe pruimen, cacao en iets van vanille. De afdronk is lang met elegante zuren en opvallend zachte en rijpe tannines.

Eten & Drinken

Heinrich Blaufränkisch Leithaberg past goed bij gegrild rood vlees, edelwild als ree en jong wild zwijn, of eendenborst met paddenstoelen en rode wijnsaus.

Algemeen

Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije. In de directe omgeving van het wijnhuis bevinden zich de vier bekende percelen van Heinrich. Altenberg ligt aan de rand van het Parndorfer Platte, met een prachtig uitzicht op het meer. De bodem met een halfzware tot zware structuur, bestaat uit poreus, kalkhoudend, droog en goed drainerend leem met kiezels. Goldberg ligt naast Altenberg, met dezelfde bodemstructuur, op droog en goed drainerend leemhoudend zand met wat kiezels maar geen kalk. Door de invloed van de noordwestelijke winden is dit een koeler perceel, zeer geschikt voor vroegrijpe blauwe druiven. Salzberg heeft een soortgelijke ligging als Altenberg, maar het leem met kiezels bevat veel meer kalk. Gabarinza bestaat uit twee golvende delen met een zuidelijk georiënteerde helling. De bodem bestaat eveneens uit leem en wat kiezels en heeft een hoog kalkgehalte.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot