Langhe Arneis Moroso
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Langhe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Arneis
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 59,95
Aantal:  

Langhe Arneis Moroso

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Langhe Arneis Moroso ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Langhe Arneis Moroso heeft een strogele kleur, dit is een heerlijke frisse wijn. In de neus geuren van oranjebloesem, meidoorn en witte perzik dat eindigt met kruiden en bloemen accenten. De smaak is levendig en vol.

Eten & Drinken

Deze wijn koel serveren (10 ° -12 ° C), deze Langhe Arneis Moroso past perfect bij koude en warme voorgerechten, hors d'oeuvres en vis voorgerechten.

Algemeen

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De familie bezit enkele van de best gelegen wijngaarden in Treiso, onderdeel van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt. De wijnen waren altijd redelijk voor een goede prijs, tot Dante Scaglione erbij betrokken raakte. Sinds deze wijnmaker zijn baan bij Bruno Giacosa heeft ingeruild voor een deeltijdbetrekking bij Pier, zijn de wijnen nog steeds heel betaalbaar, maar in kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot