Langhe Bianco Damanca
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Langhe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Arneis, Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 54,95
Aantal:  

Langhe Bianco Damanca

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Langhe Bianco Damanca ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Langhe Bianco Damanca is een wijn van Pier Vini gemaakt van een mix van Chardonnay en Arneis druiven, het is een wijn met een sterke persoonlijkheid. Deze Damanca heeft prachtige, intense stro gekleurde tinten met de heerlijke geur van frisse gele appel, salie en verse hazelnoot, een volle warme en elegante smaak met de perfecte balans tussen fruit en zuren.

Eten & Drinken

Serveer deze wijn koel (10-12 ° C), de wijn is heerlijk bij salami, vis, schaaldieren en fijne maaltijden met wit vlees en groenten en of zelfgemaakte pasta met lichte dressings.

Algemeen

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De familie bezit enkele van de best gelegen wijngaarden in Treiso, onderdeel van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt. De wijnen waren altijd redelijk voor een goede prijs, tot Dante Scaglione erbij betrokken raakte. Sinds deze wijnmaker zijn baan bij Bruno Giacosa heeft ingeruild voor een deeltijdbetrekking bij Pier, zijn de wijnen nog steeds heel betaalbaar, maar in kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot